Workshops voor
zorginstellingen en pedicures

Behorend bij het concept van de Diabetische Voetwijzer is het geven van workshops over deze specifieke problematiek. Het lezen van een folder, de kaarten zelf of surfen op het web kán voldoende zijn om wat meer te weten te komen over deze problemen, maar toch geeft een workshop u meer handvatten om deze informatie zich echt eigen te maken. De workshops worden gegeven door Marijn Poels.

De workshops worden speciaal gegeven aan mensen die in de zorg werken en (medisch) pedicures. Het doel van de workshop is om u te informeren over de diabetische voet en alles wat hiermee samenhangt. De workshop is interactief van aard en laat u kennismaken met alle facetten van de voetproblematiek bij diabetespatiënten. U leert specifieke problemen omtrent de diabetische voet beter te herkennen en weet wat de precieze risico’s zijn. Ook wordt er uitleg gegeven over bepaalde typen te dragen schoenen en sokken voor diabetespatiënten en vergaart u meer kennis over voetwonden. Uiteraard hangt deze workshop samen met de Diabetische Voetwijzerkaarten: ook hierover wordt u uitgebreid geïnformeerd.

De leerdoelen:

  1. Bewustwording van de cliënt: wat betekent diabetes voor zijn/haar voeten?
  2. Diabetes in de praktijk: hoe kunnen we thuiszorg en zorginstellingen attenderen op het in actie komen bij voetproblemen?
  3. Het werken met de voetwijzerkaarten.
  4. Simm’s classificatie en zorgprofielen: hoe beoordeelt een podotherapeut wat de Simm’s classificatie van de cliënt is?
  5. Sokken, vezels en materialen: welk type sok is geschikt en welk type zorgt juist voor problemen?
  6. Schoenen: welk type schoen is geschikt en welk type schoen zorgt juist voor problemen?
  7. Bloedvataandoeningen en zenuwaantasting: de Fountain classificatie en welke rol speelt de fysiotherapeut hierbij?

Inschrijven workshop

Datum workshop

Inhoud workshop

Het doel van de workshop is om te informeren over de diabetische voet en alles wat hiermee samenhangt. Ook wordt uitleg gegeven hoe de Diabetische voetwijzerkaarten gebruikt kunnen worden in informatieverstrekking aan de cliënt.

Cursist gegevens

Beursaanbieding

Tot en met 15 oktober 2016 kunt u profiteren van onze beursaanbieding.

In plaats van 79,00 betaald u nu 59,00 voor de workshop.

Accreditatie is in aanvraag.

Interesse in een workshop?

Hebt u interesse in het volgen van een workshop bij u in de buurt, meld u dan via het formulier hiernaast, bestemd voor zorgverleners/pedicures, aan.

Daarnaast is het ook mogelijk voor zorginstellingen om een workshop in te plannen. Zo kunt u bijvoorbeeld een heel team of leden van een team de workshop gezamenlijk laten volgen. Is uw zorginstelling geïnteresseerd in het inplannen van een workshop, neem dan contact op met Marijn Poels door het formulier hiernaast, bestemd voor zorginstellingen, in te vullen.